Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά: Πώς θα δοθούν για κύριες, επικουρικές και Δώρα

Αναδρομικά σε τρεις έως πέντε ετήσιες δόσεις αναμένεται να πάρουν οι συνταξιούχοι από τις μειώσεις 10 μηνών που είχαν σε κύριες, επικουρικές και δώρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, μετά την απόφαση από το ΣτΕ που σφραγίζει την επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους, απομένει, πρώτον, να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενό της και δεύτερον, να καθοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα των πληρωμών με νόμο της κυβέρνησης.

Το κόστος των αναδρομικών υπολογίζεται μεταξύ 3,5 και 3,9 δισ. ευρώ. Το σχέδιο που εξετάζεται είναι η επιστροφή τους να γίνει σε ετήσιες δόσεις που θα φτάνουν έως τα 5 χρόνια. Οι δόσεις μπορεί να είναι λιγότερες στα ποσά αναδρομικών έως τις 3.000 ευρώ και να φτάνουν στα 5 έτη για αναδρομικά πάνω από 3.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος που έχει αναδρομικά 6.040 ευρώ θα τα πάρει σε 5 ετήσιες δόσεις με 1.208 ευρώ κάθε χρόνο. Αν έχει αναδρομικά 4.700 θα έχει πάλι 5 ετήσιες δόσεις με επιστροφή 940 ευρώ κάθε χρόνο, ενώ αν έχει αναδρομικά 2.560 ευρώ οι δόσεις μπορεί να είναι 4 και θα παίρνει κάθε χρόνο 640 ευρώ, ενώ με 5 δόσεις θα είχε 512 ευρώ επιστροφή κάθε χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει