Ενημέρωση με ένα κλικ

Τι αλλάζει έως το τέλος Ιουνίου σε μισθούς, εισφορές, απολύσεις και αναστολές συμβάσεων

Μεγάλες και πολύ σημαντικές αλλαγές έρχονται στα εργασιακά μέχρι το τέλος του μήνα, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την στήριξη εργοδοτών και εργαζομένων λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ: Από την 1η Ιουνίου μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 0.90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία, μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Η μείωση επιμερίζεται κατά 0,48 ποσοστιαίες μονάδες για τους εργοδότες και 0,42 για τους εργαζόμενους, κάτι που σημαίνει αυξήσεις καθαρών αποδοχών που ξεκινούν από 2,73 ευρώ για όσους πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό και φτάνουν έως και τα 27,3 ευρώ τον μήνα για τις ανώτατες ασφαλιστέες αποδοχές των 6.500 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα, η ελάφρυνση για τους εργοδότες ξεκινά από τα 3,12 ευρώ για τον κατώτατο μισθό και κλιμακώνεται έως και τα 31,2 ευρώ για τις ανώτατες ασφαλιστέες αποδοχές των 6.500 ευρώ το μήνα.

Στο μεταξύ, έως τις 10 Ιουνίου θα πρέπει όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι να καταβάλουν τις εισφορές για τον μήνα Μάιο, ώστε να τύχουν της έκπτωσης του 25%. Οι πληττόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να τις πληρώσουν από το Νοέμβριο σε 4 δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει