Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποιες επιχειρήσεις θα έχουν μειωμένη προκαταβολή φόρου και το 2021

Μια δεύτερη μείωση της προκαταβολής φόρου το 2021, «μπόνους» σε όσες επιχειρήσεις πραγματοποιήσουν επενδύσεις τον επόμενο χρόνο, εξετάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάκαμψη και να καλύψει το ταχύτερο δυνατό η οικονομία το χαμένο έδαφος του 2020, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Μια γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων είναι από τα πρώτα μέτρα φοροελαφρύνσεων που αναμένεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, αφού άλλωστε την έχει προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 20 Μαΐου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει πει, μάλιστα, διευκρινιστικά ότι αυτή θα αφορά επιχειρήσεις με μείωση τζίρου πάνω από ένα ποσοστό το τρίμηνο Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και το ύψος της μείωσης θα προσδιοριστεί τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμη πηγή του οικονομικού επιτελείου, από τη δεξαμενή αυτή των επιχειρήσεων που θα ευνοηθούν φέτος με τη μείωση της προκαταβολής του φόρου του 2021, όσες πραγματοποιήσουν επενδύσεις εξετάζεται να έχουν μειωμένη προκαταβολή και για τον φόρο του 2022, που θα πληρώσουν το 2021.

Η μείωση της προκαταβολής φόρου είχε συζητηθεί να χρηματοδοτηθεί από την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών (SMPs και ΑNFAs), εφόσον άλλαζε η χρήση τους από την εξόφληση του χρέους σήμερα, στις επενδύσεις. Η αλλαγή, όμως, αυτή δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις Βρυξέλλες και παραπέμπεται για το φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει