Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Συνταξιοδότηση ανδρών με ανήλικο στα 55 έτη

Ανοίγει ο δρόμος σε χιλιάδες άνδρες, δημόσιους υπαλλήλους με 25ετια το 2010 και ανήλικο τέκνο, για ταχύτερη συνταξιοδότηση είτε άμεσα είτε πάντως πριν τα 62 έτη.

Ο λόγος για την υπ’ αριθ. 317/2020 απόφαση της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την απερρίφθη η αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου κατά της 790/2016 απόφασης το ΙΙ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία είχε δικαιώσει άνδρα δημόσιο υπάλληλο με 25 ασφάλισης (συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής θητείας) το 2010 και ανήλικο τέκνο, ο οποίος ζητούσε να συνταξιοδοτηθεί από τα 50 έτη, όπως προέβλεπε ο νόμος για τις γυναίκες.

Τη συγκεκριμένη υπόθεση χειρίστηκε με επιτυχία το γραφείο μας καταθέτοντας έφεση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της συνταξιοδοτικής πράξης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που απέρριψε την συνταξιοδότηση υπαλλήλου πατέρα ανηλίκου, ο οποίος συμπλήρωνε με τις εξαγορές 25 έτη ασφάλισης το 2010, έτος κατά το οποίο ίσχυε η διάταξη του άρθρου 56 παρ. 1 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, παραπέμποντας τον στις κοινές διατάξεις και εγκρίνοντας τη συνταξιοδότησή του όχι από την ηλικία των 55 ετών, όπως εμείς αιτηθήκαμε, αλλά από την ηλικία των 62 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει