Ενημέρωση με ένα κλικ

e-ΕΦΚΑ: Δικαιούχοι και δικαιολογητικά για τις ηλεκτρονικές συντάξεις

Ακόμη και εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, θα μπορέσουν να ενταχθούν στη διαδικασία ψηφιακής απονομής των συντάξεων, που ξεκινά πιλοτικά τον Ιούνιο για τις συντάξεις γήρατος των αγροτών και τις συντάξεις χηρείας μετά από θάνατο συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ σε δυο μήνες από σήμερα, το 40% των νέων αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα απονέμεται ψηφιακά και μέσα σε μόνο λίγα δευτερόλεπτα ενώ, καθώς θα εξελίσσεται η διαδικασία στο τέλος του 2021 το 85% των νέων αιτημάτων θα ολοκληρώνεται αυτόματα.

Όλη η ψηφιακή διαδικασία σύμφωνα με τη διάταξη του υπουργείου Εργασίας, που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαΐου, ξεκίνησε από δύο «εύκολες» κατηγορίες, τις συντάξεις χηρείας σε περιπτώσεις θανάτου συνταξιούχου, και τις συντάξεις γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση.

Στο τέλος της διαδικασίας θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος ενώ αν διαπιστωθεί καταχώρηση ψευδών η παραπλανητικών στοιχείων θα αναζητούνται τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει