Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποια είναι η διαδικασία αποζημίωσης για τους εργαζόμενους εταιριών σε αναστολή

Να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας υποχρεούνται οι επιχειρήσεις-εργοδότες που τελούν σε αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής – και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19. Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες.

Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με θέμα «κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Επίσης:

– Επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του φαινόμενου του κορονοϊού-COVID-19, δύνανται να αναστέλλουν τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους, προκειμένου να προσαρμοστούν οι λειτουργικές ανάγκες τους στο δυσμενές περιβάλλον, που δημιουργείται.

Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας μπορεί να εφαρμοστεί, μέχρι έναν μήνα από τη δημοσίευση της παρούσας ΠΝΠ, με δυνατότητα παράτασης, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου. (περ. α) της υποπαρ. 2Α).

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει