Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλλαγές σε ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου λόγω κορονοϊού

Ένα μήνα παράταση ισχύος για τα επιδόματα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και επίδομα στέγασης δίνεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή τους ή δεν υποβληθεί ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου.

Αντιθέτως αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος γέννησης καθώς αναστέλλεται η  υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, όταν η αίτηση υποβάλλεται μέσω εξουσιοδοτημένου χρήστη Κέντρου Κοινότητας ή Δήμου.

Ειδικότερα σύμφωνα με το ΄Αρθρο 7

Εφόσον δεν έχει υποβληθεί, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, (σ.σ. 11 Μαρτίου)  νέα αίτηση γα τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» του άρθρου 235 του ν. 4389/2016 (Α΄ 94) ή εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του ανωτέρω προγράμματος, παρατείνεται για έναν (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο  Dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει