Ενημέρωση με ένα κλικ

Θετικά τα αποτελέσματα συνεργασίας ΕΟΠΥΥ – κλινικών για τους καρκινοπαθείς

Θετικά τα αποτελέσματα συνεργασίας ΕΟΠΥΥ- κλινικών όσον αφορά την διάθεση φαρμάκων

Κατά γράμμα εφαρμόζεται το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών για τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) και την κάλυψη των ογκολογικών ασθενών.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η εφαρμογή του μνημονίου μεταξύ ΕΟΠΥΥ – Ιδιωτικών Κλινικών μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου συνολικά εκτελέστηκαν 15.004 συνταγές ΦΥΚ από τα δύο φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (Μαρούσι και Ρέντη).

Οι ογκολογικοί ασθενείς έχουν απαλλαχθεί από την αναμονή και την προμήθεια των φαρμάκων τους από τα φαρμακεία, αφού οι συνταγές δεν εκτελούνται από τους ίδιους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά από τους υπαλλήλους των ιδιωτικών κλινικών. Οι ασθενείς κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση προς υπάλληλο της Ιδιωτικής Κλινικής που μπορεί να εκτελεί τη συνταγή τους και πηγαίνουν απευθείας στις ιδιωτικές κλινικές για να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία.

Οι αριθμοί δείχνουν αύξηση των ασθενών οι οποίοι επιλέγουν να λαμβάνουν την αγωγή τους κατευθείαν από ιδιωτικές κλινικές, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2019 εκτελέστηκαν από Ιδιωτικές Κλινικές 183 συνταγές, τον Οκτώβριο 1.272 συνταγές, τον Νοέμβριο 1.927 συνταγές, τον Δεκέμβριο 3.199 συνταγές, τον Ιανουάριο του 2020 4.158 συνταγές και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου είχαν εκτελεστεί 4.275 συνταγές.

Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να συζητά με τις Ιδιωτικές Κλινικές για την περαιτέρω διευκόλυνση των ασθενών με απώτερο στόχο, τη συνεχή βελτίωση των παροχών του ΕΟΠΥΥ καθώς και την σωστή και ασφαλή χορήγηση της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει