Ενημέρωση με ένα κλικ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία στις 18 Φεβρουαρίου

Ποιοι απεργούν

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα και διάφορα σωματεία όπως αυτό των οικοδομών ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους ενώ και τα υπόλοιπα σωματεία συνεδριάζουν όλες αυτές τις ημέρες για την συμμετοχή τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο «διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με το Ν. 4336/15 (τρίτο μνημόνιο), ενώ διατηρούνται και τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν, μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καλώντας μάλιστα τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να εμποδίσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

Από την πλευρά του το Σωματείο Οικοδομών καταγγέλλει ότι είναι ψέματα ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. “Κάποια πολύ λίγα ψίχουλα, ελάχιστα, μπροστά σε όσα έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις, θα δοθούν, και μάλιστα σε πέντε δόσεις, σε πάρα πολύ λίγους και συγκεκριμένα σε όσους έχουν από 9.000 – 12.000 ένσημα”.

Ναυτεργάτες

Σύσκεψη την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΜΕΝ για να αποφασίσει για την συμμετοχή της στην απεργία στις 18 Φεβρουαρίου.
” Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, θα θυσιάζεται διαρκώς, όπως και το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων” αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Συγκεντρώσεις Π.Α.ΜΕ

Οι συγκεντρώσεις στην Αττική

Αθήνα – Προπύλαια στις 6:30 μ.μ.: Συνδικάτα Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στο Μέταλλο, στον Ιματισμό – Δέρμα, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό, ΣΕΤΗΠ, Σωματείο εργαζομένων στο Ξύλο, Σωματείο εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Stanley, τα Σωματεία λογιστών, ιδιωτικών υπαλλήλων και καθαριστριών Αθήνας, Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρωνας», Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία, Σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Καισαριανής και Ηλιούπολης, Σωματεία του Δημόσιου, η ΟΒΣΑ, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ) και ο Σύλλογος επαγγελματιών της Α’ Αθήνας, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων, μαζικοί φορείς της Α’ Αθήνας, του Γαλατσίου και του Ανατολικού τομέα της Αθήνας.

Πειραιάς – Πλατεία Κοραή, στις 6:30 μ.μ.: Ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων στην COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – παράρτημα Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Παραρτήματα Πειραιά των Συνδικάτων Οικοδόμων, Τουρισμού – Επισιτισμού, Λογιστών, Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, Σωματεία Εργαζομένων Δήμων Περάματος και Κορυδαλλού, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής – Παράρτημα Πειραιά, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων του Πειραιά.

Ελευσίνα – Πλατεία Ηρώων, στις 6.30 μ.μ.: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Παράρτημα «Θριασίου», Σωματείο ΟΤΑ Μάνδρας – Ελευσίνας – Ασπροπύργου, Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων του «Θριασίου». (Για τη συγκέντρωση δρομολογούνται πούλμαν).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει