Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι αλλαγές για τους φορολογούμενους για το 2021

Έρχονται αλλαγές στους φορολογούμενους με αυξήσεις σε μισθούς, μειώσεις φόρων και νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων το 2021. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τα μέτρα στήριξης τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή το επόμενο χρονικό διάστημα με κάποια ήδη να έχουν δρομολογηθεί.

Με την έναρξη του 2021, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Από τον Ιανουάριο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται, εφόσον οι ετήσιες αποδοχές τους ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, καθώς καταργείται για το 2021 η εισφορά αλληλεγγύης.

Μέτρο το οποίο δεν ισχύει για όσους εργάζονται στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους. Το παραπάνω συνδυάζεται και με την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, μέτρο το οποίο καλύπτει και όσους η αμοιβή είναι μικρότερη από 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Όφελος υπάρχει και για τους εργοδότες, καθώς η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αφορά και τους ίδιους.

Ιανουάριο και Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις που έχουν παραμείνει κλειστές από τις 16 Δεκεμβρίου θα καταβάλλουν μόλις το 20% του ενοικίου στον ιδιοκτήτη.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση είναι σε αναστολή, αλλά και τις επιχειρήσεις που λειτούργησαν με «παράδοση εκτός».

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για το 60% του αρχικού ενοικίου. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες ωστόσο λειτουργούσαν, η μείωση του ενοικίου παραμένει στο 40%.

Διαβάστε περισσότερο στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει