Ενημέρωση με ένα κλικ

Η στολισμένη Αθήνα “έσωσε” τα Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ)

Τα Χριστούγεννα και οι ημέρες των εορτών είναι μια περίοδος μελαγχολίας, εσωτερικής περισυλλογής και αναστοχασμού για όσα μας “δίδαξε” η χρονιά που εδώ και λίγες ώρες μας έχει αποχαιρετήσει.

Βέβαια, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα σκέψεις σχετικά με το πνεύμα των Χριστουγέννων αναγκαστικά τέθηκαν σε δεύτερη μοίρα, ειδικά όταν καθημερινά συμπολίτες μας χάνουν τη μάχη με τον αόρατο αλλά φονικό ιό.

Η στολισμένη Αθήνα “έσωσε” τα Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ) - i stolismeni athina  “esose” ta christougenna (foto)

Όμως, όπως πολύ εύστοχα μας θύμισαν αναγνώστες της σελίδας μας “Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές, αρκεί κάποιος να θυμηθεί να ανάψει το φως” όπως είχε πει και φανταστικός χαρακτήρας Άλμπους Ντάμπλντορ στη ταινία Χάρρυ Πότερ (Ξέρω την είδατε και εσείς ξανά για 12323 φορά αυτά τα Χριστούγεννα).

Και για εμάς προσωπικά ως Dimosio.gr αυτό το μικρό φως έλαμψε στους δρόμους της Αθήνας, τα σοκάκια και τις επιχειρήσεις της Αθήνας.

Δεν είναι κρυφό μυστικό άλλωστε, ότι η στολισμένη Αθήνα έδωσε ένα τόνο αισιοδοξίας σε μια γκρίζα περίοδο, σε μια περίοδο που όλα μας “φαίνονται μαύρα” και όπου η ελπίδα για κάτι καλύτερο ίσως φάνταζε κάτι μακρινό.

City Link, Χριστούγεννα

Και όπως τα μικρά παιδιά ζητούν από τον Αϊ Βασίλη τα καθιερωμένα δώρα τους, μπορούμε να πούμε ότι εκατοντάδες από εσάς μας στείλατε εισερχόμενα μηνύματα για τον φωτισμό της πόλης και το “Χριστουγεννιάτικο κλίμα βρε αδερφέ”.

Επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, και όπως μας αναφέρει συνέχεια ο Αρχισυντάκτης μας “να προβάλλεται κιόλας παιδιά”, δεν μπορούμε παρά μόνο να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για όσους έβαλαν το λιθαράκι τους, έτσι ώστε “να σωθούν έστω και λίγο τα Χριστούγεννα στην εποχή του κορονοϊού”.

Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια συνέβαλαν τόσο ο Δήμος Αθηναίων, όσο και δεκάδες επιχειρήσεις που παρά το γεγονός ότι έμειναν κλειστές αποφάσισαν να στολίσουν δίνοντας χρώμα και λάμψη στο κέντρο της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το City Link, το οποίο αποφάσισε να δώσει για ακόμα μια χρονιά εορταστικό τόνο στη διακόσμηση του.

Από την άλλη το κέντρο της πόλης, “φωτίστηκε” καθώς όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, «Καταφέραμε να απλώσουμε το φωτισμό περισσότερο, 35 γειτονιές στολίστηκαν», ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να αποδοθεί και για τον στολισμό σε Σύνταγμα και Ομόνοια!

Ζούμε σκοτεινές εποχές αυτό είναι αλήθεια. Όμως το φως γεννιέται μέσα από το σκοτάδι, και αυτά τα Χριστούγεννα, όσο διαφορετικά και να ήταν, θα παραμείνουν χαραγμένα στις μνήμες όλων μας, σαν την αφετηρία για κάτι νέο. Για μια νέα πορεία προς το φως, την αληθινή γνώση και την Αγάπη!
Αρκεί, εκτός από τον φωτισμό στις βιτρίνες και τα καταστήματα, τις πλατείες και τα εμπορικά, την επόμενη χρονιά να έχουμε “φωτίσει”, έστω και λίγο τις καρδιές μας με ανιδιοτέλεια, προσφορά στο συνάνθρωπο και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας!

Γ.Ν

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει