Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: Η μείωση μη μισθολογικού κόστους αποτελεί κεντρική επιλογή μας

Πιο ενισχυμένες αποδοχές θα έχουν οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες το 2021.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι “η μείωση του μη μισθολογικού κόστους αποτελεί κεντρική επιλογή μας, γιατί ενισχύει το τρίπτυχο: θωράκιση της αγοράς εργασίας, βελτίωση στο εισόδημα των εργαζομένων και αύξηση των θέσεων απασχόλησης”.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, η μείωση των εισφορών εφαρμόζεται στις εισφορές υπέρ τρίτων και δεν θίγει τις ανταποδοτικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα δώσει ώθηση στην αγορά εργασίας, καθώς θα δημιουργήσει κίνητρα στους εργοδότες για προσλήψεις.

Τέλος , θεωρεί ότι αποτελεί την πιο ρεαλιστική και αποτελεσματική πολιτική για την ενίσχυση της απασχόλησης, την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις και την αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει