Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Παράταση για το “Ειδικό πρόγραμμα” στην υγεία

Νέα παράταση 12 μηνών θα υπάρξουν σε συμβάσεις όσων εργάζονται, μέσω του “Ειδικού προγράμματος” απασχόλησης, 4.000 μακροχρόνια άνεργοι στο δημόσιο τομέα της υγείας, όπως ανακοινώθηκε σε ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών.

Η συγκεκριμένη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στα 60.000.000 ευρώ για τα έτη 2021, 2022 και 2023, όπου αναμένεται να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πως οι συμβάσεις των ωφελουμένων που λήγουν εντός του 2021 θα παραταθούν για έναν ακόμη χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά σε 4.000 απασχολούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες. Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει