Ενημέρωση με ένα κλικ

Στ. Πέτσας: 4 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για τα σχολεία

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα παρθούν οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων”.

“Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαοφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων”, συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά για τις αποφάσεις, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι “για τις αποφάσεις αναμένενουμε η οριστική εισήγηση των ειδικών η οποία είναι είτε ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία, την οποία ακολουθούμε”.

Αυτή τη στιγμή παραμένει στο τραπέζι η πρόταση, με ισχυρές πιθανότητες, να ανοίξουν τα σχολεία είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε τη Δευτέρα 11 του μήνα.

Σύμφωνα με το σενάριο που επικρατεί, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους, αλλά να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες: Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει