Ενημέρωση με ένα κλικ

Τα περιοριστικά μέτρα της Πρωτοχρονιάς – Τι θα ισχύει

Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά θα είναι αυτή που θα βιώσουμε φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κι ενώ πλέον τα καθημερινά κρούσματα που καταγράφονται δεν είναι πολλά, τα μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης του κορονοϊού θα είναι σε ισχύ, ενώ αναμένεται να αυξηθούν και οι έλεγχοι της αστυνομίας.

Ρεβεγιόν με SMS – Σε ισχύ η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, και ανήμερα, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή να έχουν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης.

Επίσης, όπως υπενθύμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή ενημέρωση, τα άτομα στο οικογενειακό τραπέζι δεν πρέπει να είναι πάνω από εννέα.

Επιπλέον, θα είναι σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00.

Χωρίς κάλαντα – Ανοιχτές εκκλησίες δύο μέρες

Παράλληλα, ούτε την Πρωτοχρονιά θα ακούσουμε τα κάλαντα απ΄τα παιδιά, καθώς έχει απαγορευθεί, όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, θα είναι ανοιχτές ανήμερα Πρωτοχρονιάς και Φώτων.

Το ανώτατο όριο στον αριθμό των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στους ναούς για τις απλές εκκλησίες προλέπεται μέγιστος αριθμός πιστών 25 ατόμων, ενώ για τις μητροπόλεις, οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερους χώρους, διευκρινίστηκε πως οι πιστοί θα μπορούν να είναι 50.

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

Με αυστηρότερους ελέγχους και συνεχείς περιπολίες θα επιχειρήσει η αστυνομία να προλάβει μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια για την αλλαγή του χρόνου.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, συνηθίζονται την ημέρα αυτή να γίνονται πάρτυ οι ο κόσμος να παίζει χαρτιά, οποτε οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τέλος, οι απαγορεύσεις θα είναι οι ίδιες με αυτές των Χριστουγέννων, με διακοπή λειτουργίας των κεντρικών σταθμών του μετρό, συνεχείς ελέγχους σε πλατείες, και «μπλόκα» σε κεντρικούς οδικούς κόμβους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει