Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι 100 ΚΑΔ με τις πληττόμενες επιχειρήσεις το Δεκέμβριο

Σε ανακοίνωση 100 νέων (ΚΑΔ), όπου οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι των οποίων εντάσσονται στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας.

Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε την επικαιροποιημένη λίστα στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι ΚΑΔ που είχαν ήδη ενταχθεί στα μέτρα όσο και αυτοί που εντάσσονται από σήμερα.

Μία νέα λίστα ΚΑΔ με κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν αναστολή εργασίας για τους εργαζόμενούς τους από τις 13 Δεκεμβρίου έως το τέλος του έτους, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Η ανανεωμένη λίστα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες επιχειρήσεων λιανεμπορίου, που άνοιξαν με τη διαδικασία του click away, ωστόσο αδυνατούν να λειτουργήσουν στην πράξη.

Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να εκμεταλλευτούν και τα μέτρα στήριξης του κράτους, όπως είναι η μείωση ενοικίου κατά 40%, για τους χώρους που εκμισθώνουν για να στεγάσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, όπως και για το ενοίκιο που καταβάλουν οι εργαζόμενοί τους είτε για την πρώτη κατοικία τους είτε για το ενοίκιο που πληρώνουν για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει