Ενημέρωση με ένα κλικ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Προκαταρκτική έρευνα για συνταγογράφηση ψυχιάτρου στον 23χρονο κατηγορούμενο

Το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών στον ιδιώτη ψυχίατρο φέρεται να αντιμετωπίζει, καθώς φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντος για την άγρια δολοφονία Τοπαλούδη, καλείται πλέον να αναζητήσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, λόγω τοπικής αρμοδιότητας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών είχε αποφασίσει να διαβιβάσει πρακτικά και αντίγραφα της ετυμηγορίας του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της “ψευδούς βεβαίωσης” αλλά και τυχόν «ηθική αυτουργία» στο αδίκημα αυτό. Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων, καθώς και του ιδιώτη ψυχίατρου.

Ο ιδιώτης ψυχίατρος, φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος ενώ η έρευνα αφορά και στον ρόλο προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κατηγορούμενου στην επίμαχη συνταγογράφηση, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές.

Το δικαστήριο με την απόφασή του είχε κάνει δεκτή εν μέρει την πρόταση της Εισαγγελέως, που είχε ζητήσει να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος γιατρός και ο πατέρας του κατηγορουμένου, θεωρώντας, όπως ανέφερε στην αγόρευσή της, ότι επιχείρησαν να αποδώσουν στον 23χρονο, ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση κατά το σκέλος που αφορούσε στην έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου, αλλά και της αδελφής του – αλβανικής καταγωγής – έτερου καταδικασθέντος για τη δολοφονία. Σε βάρος των δύο μελών της οικογένειας του Ροδίτη κατάδικου, αλλά και σε βάρος άλλων δύο μαρτύρων της υπόθεσης προτίθεται να στραφεί η Πολιτική Αγωγή, σύμφωνα με τον συνήγορο Αλέξη Κούγια, ο οποίος προανήγγειλε με δήλωσή του, ότι θα καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά των προσώπων αυτών. Δήλωσε επίσης, ότι θα μηνύσει και δύο ψυχιάτρους για ψευδή βεβαίωση σχετικά με γνωματεύσεις τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Όσον αφορά στον Γιάννη Τοπαλούδη, πατέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας, είχε δηλώσει σχετικά ότι «η οικογένεια θα υποβάλει μηνύσεις για ψέματα και δυσφήμιση νεκρού. Πρέπει να διερευνηθούν πράγματα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει