Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος στοχοποιούν την Τουρκία

Την Ελλάδα και την Κύπρο για στοχοποίηση της Τουρκίας κατηγόρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρει το “Βήμα”, όταν ο υπουργός της γείτονος ρωτήθηκε για λύσεις στην επίλυση “διαφωνιών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με Αίγυπτο, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ”, απάντησε, πως η Τουρκία συνομιλεί με χώρες με τις οποίες διατηρεί διπλωματικές σχέσεις, κάτι που σημαίνει ότι η Κύπρος εξαιρείται.

“Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις παράκτιες χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις. Μετά από διαπραγματεύσεις σχετικά με τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μας με τη Λιβύη, υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν θέλει να συναντηθεί μαζί μας. Οι Ελληνοκύπριοι δεν συνομιλούν με τους Τουρκοκύπριους. Το αντίθετο, η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Ελλάδας εισήλθαν σε μια οδό στοχοποίησης της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου (όπως αναφέρει η Τουρκία το ψευδοκράτος)”, ήταν η ολοκληρωμένη απάντηση του Τσαβούσογλου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει