Ενημέρωση με ένα κλικ

Κάλυμνος: Κορονο…αρραβώνας έφερε 28 κρούσματα

Σοκ έχει προκληθεί στην Κάλυμνο, από αρραβώνα, ο οποίος άφησε 28 κρούσματα κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης ανέφερε ότι: “Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αρραβώνα που παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες! Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν”.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, όλα έγιναν στο διάστημα από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα. Σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν 28 περιστατικά κορονοϊού, με ήπια συμπτώματα.

Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί, σύμφωνα με τον κ. Διακομιχάλη, ενώ έχουν εντοπιστεί οι τέσσερις οικογένειες κι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε ότι καθημερινά γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι περιμένει με αγωνία σήμερα τα αποτελέσματα από τα rapid tests που θα γίνουν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, αλλά και την περαιτέρω ιχνηλάτηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει