Ενημέρωση με ένα κλικ

Κ. Πιερρακάκης: Νίκη της επιστήμης το εμβόλιο

Για νίκη της επιστήμης σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Είναι νίκη της επιστήμης το εμβόλιο η δημιουργία πολλαπλών εμβολίων σε χρονικό διάστημα ρεκόρ” σημείωσε ο υπουργός, ενώ ανέφερε ότι είμαστε στην αρχή του τέλους “για να υπερβούμε όλοι μαζί την πανδημία”.

Θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ)”, διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Για τον εμβολιασμό των πολιτών και τις φάσεις που αυτός χωρίζεται ανέφερε: “Η διαδικασία είναι στοχευμένη, πηγαίνουμε εμείς, ενώ στη δεύτερη φάση οι πολίτες κλείνουν τα ραντεβού. Δεν θα πατηθεί κουμπί κι όλοι άνω των 60 θα κάνουν το εμβόλιο… Η δεύτερη φάση θα πηγαίνει κλιμακωτά πχ. Η επιτροπή εμβολιασμού μπορεί να πει τώρα ξεκινάμε με τους άνω των 85. Συνολικά όλη η δεύτερη φάση αφορά τους άνω των 60, και όσους έχουν συγκεκριμένα νοσήματα.

Η δεύτερη φάση άφορα τον μήνα Φεβρουάριο, αλλά υπάρχουν κι άλλες μεταβλητές, δηλαδή τα εμβόλια. Αναμένουμε κι αλλά πέντε εμβόλια πέραν της Pfizer”.

Εξ αρχής θα κλείνεις δύο ραντεβού και για τις δύο δόσεις, υπάρχει πλατφόρμα στο σάιτ embolio.gov.gr ενώ επιστρατεύονται και τα φαρμακεία για να κλείνουν ραντεβού όσοι δεν μπορούν με άλλο τρόπο”.

Τέλος, για την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για τα λιγοστά εμβόλια που ήρθαν στην Ελλάδα, είπε πως είναι “παντελώς άστοχη η κριτική ότι ήρθαν λίγα εμβόλια στη χώρα. Η ΕΕ έχει κάνει κεντρική αγορά των εμβολίων”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει