Ενημέρωση με ένα κλικ

Γ.Πατούλης: Επίσκεψη στη Βαρβάκειο αγορά ενόψει των εορτών

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα τη Βαρβάκειο αγορά, ώστε να ενημερωθούν για το πως κυμαίνεται η κίνηση ενόψει των εορτών, καθώς και να συζητήσουν με τους εμπόρους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο προεδρεύων της Βαρβακείου Γ. Ευρυπιώτης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την εικόνα της αγοραστικής κίνησης και τα επίπεδα που κυμαίνονται οι τιμές, επισημαίνοντας πως τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών από την πανδημία.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές αλλά και να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα.

Η δήλωση του κ.Πατούλη:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τη μεγαλύτερη αγορά των Βαλκανίων, τη Βαρβάκειο, όπου εδώ αυτές τις ημέρες των εορτών χτυπά η καρδιά της αγοράς. Όπως διαπίστωσα από την επίσκεψη μου οι τιμές είναι προσιτές ενώ τα προϊόντα διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα. Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια καθώς τηρούνται με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται για την προστασία από την πανδημία.

Η φετινή περίοδος λόγω της πανδημίας είναι πολύ δύσκολη για όλους και κυρίως για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δοκιμάζονται ιδιαίτερα. Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων και θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις για την περαιτέρω ανακούφισή τους.

Παράλληλα έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των καταναλωτών, έχουμε εντείνει τους υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος τόνισε: «Στα πλαίσια της προστασίας των καταναλωτών για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων οι ελεγκτικές υπηρεσίες μας, μετά από εντατικούς ελέγχους που διενήργησαν το τελευταίο διάστημα, έχουν επιβάλλει πρόστιμα ύψους περίπου 200.000 ευρώ και έχουν αποσταλεί προς σφράγιση 75 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Αθήνας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει