Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο “Μέλισσα” – Συνομίλησε με τα παιδιά

Το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, για περίπου μία ώρα συνομίλησε με ανήλικα κορίτσια που φιλοξενούνται στη Στέγη.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της Στέγης από την πρόεδρο του Ορφανοτροφείου ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ, Θεανώ Παπαζήση, τη διευθύντρια Βασιλεία Μαύρου και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «στεκόμαστε πάντα κοντά στα ιδρύματα ειδικά σε εκείνα που ασχολούνται με τα παιδιά και σε επίπεδο κεντρικής Πολιτείας, αλλά και σε επίπεδο συντονισμού με ένα δίκτυο δωρητών, τους οποίους προσπαθούμε να κατευθύνουμε προς δράσεις που θεωρούμε ότι αξίζουν της προσοχής και της στήριξής τους».

Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος εξήγησαν στον πρωθυπουργό ότι αυτό που καλλιεργείται στη Στέγη είναι συνθήκες οικογενειακού κλίματος για τα παιδιά, που προέρχονται από επικίνδυνες και κακοποιητικές οικογένειες, από τις οποίες με δικαστικές αποφάσεις έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια λόγω κακοποίησης ή παραμέλησης. Του έθεσαν ακόμη ζητήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες τις πανδημίας.

«Τα ιδρύματα και ειδικά οι κλειστές δομές όπως οι δικές μας, περιμένουν να ζήσουν από την περιουσία τους και εθελοντικές προσφορές και κάποια πανηγύρια και μπαζάαρ, τα οποία έχουν κοπεί και είμαστε σε δεινή οικονομική θέση και δεν είναι τόσο τι θα δώσουμε στα παιδιά να φάνε, όσο ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους που φροντίζουν τα παιδιά», δήλωσε η κ. Παπαζήση.

Η κ. Παπαζήση πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός άκουσε τα προβλήματά μας, δεσμεύτηκε ότι θα μας βοηθήσει, δεσμεύτηκε ότι θα μας στηρίξει σε πρώτη φάση με ένα μικρό ποσό η Βουλή και μετά ότι θα λύσει το θέμα της επιχορήγησης το οποίο μας ταλανίζει».

Αυτή τη στιγμή στη Στέγη φιλοξενούνται συνολικά 27 κορίτσια –20 ανήλικες, καθώς και 7 ενήλικες τις οποίες το Ίδρυμα στηρίζει για μια τριετία.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα κορίτσια, που είχαν ετοιμάσει και του παρουσίασαν και μουσικό πρόγραμμα στο πιάνο -ανάμεσα στα κομμάτια και τα κάλαντα. Μεταξύ άλλων του εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στον φυσικό χώρο των σχολείων, κάτι το οποίο ο πρωθυπουργός τους εξήγησε ότι θα συμβεί από τη νέα χρονιά. Ο πρωθυπουργός δώρισε σε κάθε κορίτσι από ένα τάμπλετ.

Το Ορφανοτροφείο Θηλέων η Μέλισσα, ήταν ο πρώτος σταθμός της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κεντρική Μακεδονία, που υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί για το προηγούμενο Σάββατο, αλλά είχε αναβληθεί καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν είχαν επιστρέψει τη μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε για τα Γιαννιτσά όπου θα επισκεφτεί το νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Έδεσσας και το νοσοκομείο Βέροιας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει