Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος: Περιμένουμε διασπορά του ιού τις γιορτές

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, εξέφρασε την άποψή του ότι μετά τις γιορτές να αναμένουμε διασπορά του ιού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος, δεν έκρυψε την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις επαφές μας και τις μετακινήσεις μας τις ημέρες αυτές.

«Προβληματιζόμαστε για το πώς θα είναι η κινητικότητα των ανθρώπων και πώς θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες οι επιπτώσεις της κινητικότητας αυτής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ.Εξαδάκτυλο, το μεγάλο πρόβλημα των ημερών θα είναι οι εναλλασσόμενες επαφές. «Ο αριθμός των 9 ατόμων είναι ενδεικτικός. Το ιδανικό θα ήταν να περάσουμε τις γιορτές με τη στενή μας οικογένεια, με όσους δηλαδή ζούμε κάτω από την ίδια στέγη», σημείωσε.

“Ανάσα” φαίνεται να παίρνουμε την άνοιξη και πολύ καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Ιούνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι «ακόμα καλύτερα από πέρσι».

Σχετικά με τη μετάλλαξη, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι μελετάται από τους επιστήμονες, για το αν πράγματι είναι πιο μεταδοτικός. Τόνισε, όμως πως αυτό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για τους ιούς, οι οποίοι εμφανίζουν συχνά μεταλλάξεις. «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι», σημείωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει