Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Πειραιά: Συνεχίζεται η κατεδάφιση αυθαιρέτων στο Μικρολίμανο (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται η κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα του Μικρολίμανου από τον Δήμο Πειραιά. Οι κατεδαφίσεις γίνονται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Συγκεκριμένα, σήμερα, από νωρίς το πρωί, συνεργεία κατεδάφισης άρχισαν τις εργασίες, γκρεμίζοντας καφετέριες και ψαροταβέρνες της περιοχής, για τα οποία έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα κατεδαφιστούν συνολικά 28 αυθαίρετα ακίνητα. Σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, γκρεμίστηκαν δύο και μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα γκρεμιστούν άλλα 7, ενώ τα υπόλοιπα 19 έως τον Μάιο.

Να σημειωθεί ότι, παρούσα στις εργασίες είναι η Αρχαιολογική Υπηρεσία, σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία.

Σχετικά με την ανάπλαση στο Μικρολίμανο, υπενθυμίζεται ότι η μελέτη προβλέπει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες.

Επίσης, προβλέπει νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει