Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκτακτη ενημέρωση από τον Χαρδαλιά στις 18:00 – Τι θα ανακοινώσει

Το σχέδιο των εορτών θα ανακοινωθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, στην έκτακτη ενημέρωση θα συμμετέχουν ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επεξεργάζονται ένα Plan B σε περίπτωση που οι πολίτες δεν δείξουν απόλυτη πειθαρχία στα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης βρίσκεται η αυξημένη κινητικότητα, το όριο των 9 ατόμων στα γιορτινά τραπέζια και η τήρηση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο κ.Πέτσας, επανέλαβε σήμερα ότι την «παραμονή των Χριστουγέννων όποιος κυκλοφορεί μετά τις 10 το βράδυ θα ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ». Ο ίδιος, τόνισε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι κατά την εορταστική περίοδο.

Η επανεξέταση των μέτρων σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα γίνει μετά τις 7 Ιανουαρίου. «Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικών lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει