Ενημέρωση με ένα κλικ

Συναγερμός στο Διδυμοτείχο: 50 εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκτός υπηρεσίας λόγω κορονοϊού

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η κατάσταση στο Διδυμότειχο είναι εκτός ελέγχου.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείου Διδυμοτείχου έχει αναστείλει βασικές λειτουργίες του εξ αιτίας της διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα, 50 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι πλέον οι ασθενείς διατρέχουν κίνδυνο, εξ αιτίας των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, 3 εκ των 50 εργαζομένων που έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας νοσούν από Covid-19, ένας είναι διασωληνωμένος και δύο βρίσκονται σε μονάδα λοιμώξεων.

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι εκτός ελέγχου. Στους 220 υπαλλήλους που διαθέτει, οι 50 είναι εκτός υπηρεσίας. Οι περισσότεροι εξ αυτών νοσούν και οι υπόλοιποι έχουν τεθεί σε καραντίνα. Κανείς δεν ενημερώνει επίσημα. Ένας γιατρός του νοσοκομείου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και δύο ακόμη (ένας γιατρός και ένας βοηθός θαλάμου) στη μονάδα αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης», τονίζει ο κ. Γιαννάκος από την ΠΟΕΔΗ και συνεχίζει:

«Υπάρχει μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού που ξεκίνησε από τη χειρουργική κλινική. Βρέθηκαν 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στη χειρουργική κλινική και σχεδόν όλο το προσωπικό της. Κάποιοι εμφάνισαν συμπτώματα και έτσι ξεκίνησε η ιχνηλάτηση. Δεν γίνονταν τεστ προληπτικά στο προσωπικό. Ξεκίνησαν τώρα που ξέφυγε ο ιός. Στους ασθενείς μόνο rapid test γίνονται κατά την εισαγωγή τους, τα οποία δεν είναι αξιόπιστα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει