Ενημέρωση με ένα κλικ

Πιερρακάκης: Ραντεβού για τον εμβολιασμό όπως το check-in στο αεροδρόμιο

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», εξήγησε τον τρόπο που θα κλείνουμε το ραντεβού για εμβολιασμό για τον κορονοϊό, σα να κάνουμε αεροπορικό check-in.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιερρακάκημ δήλωσε σχετικά με τις δυσκολίες που τους προβληματίζουν ότι «δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση σε εκατοντάδες παραμέτρους για να εξασφαλίσουμε την ακρίβεια εκτέλεσης των ραντεβού και να μην καθυστερήσει η αλυσίδα».

Σχετικά με την ανάμειξη των ιδιωτικών φαρμακείων εξήγησε ότι δεν θα γίνονται εκεί: «Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τα εξής: Ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο σε ειδικούς χώρους. Τα πολλαπλά σημεία θα αφορούν στο κλείσιμο των ραντεβού και θα καταλήγουν σε κοινή βάση δεδομένων, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχουν θέματα τυχόν διπλοεγγραφών».

Σε ερώτημα για το πως θα λειτουργήσουν τα διαδικτυακά κανάλια εξυπηρέτησης των ραντεβού ο υπουργός εξήγησε:

«Σε μία τόσο δύσκολη άσκηση όπως είναι η οργάνωση του εμβολιασμού, η βέλτιστη απάντηση δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την αξιοποίηση όλων των δυνατών καναλιών. Σε αυτό έρχεται να συμβάλει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αποστολή μας είναι να φτάσουμε σε κάθε πολίτη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αξιόπιστα. Εξετάζουμε από κοινού με το υπουργείο Υγείας κάθε ενέργεια που θα επιτρέψει έστω και σε έναν επιπλέον πολίτη να κλείσει το ραντεβού του. Σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία δεν θέλουμε να δημοσιοποιούμε σενάρια που δεν αποτελούν ειλημμένες αποφάσεις. Σύντομα θα ανακοινώσουμε το συνολικό πλέγμα των σημείων επαφής για τα ραντεβού».

Τι θα ισχύει για όσους δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες και θα κλείνουν το ραντεβού μέσω φαρμακείων

«Όταν ανακοινωθούν οι τελικές παράμετροι του σχεδίου θεωρούμε ότι όλος ο προγραμματισμός μας θα είναι απολύτως σαφής. Μέχρι τότε, και βασιζόμενοι μόνο σε όσα είναι ήδη αποφασισμένα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τα εξής: Ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο σε ειδικούς χώρους. Τα πολλαπλά σημεία θα αφορούν στο κλείσιμο των ραντεβού και θα καταλήγουν σε κοινή βάση δεδομένων, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχουν θέματα τυχόν διπλοεγγραφών».

Ποιες είναι οι λεπτομέρειες και οι δυσκολίες στην επιχείρηση «εμβολιασμός»

«Για να σχεδιάσουμε τα ραντεβού αναζητήσαμε παρόμοιες διαδικασίες με τις οποίες είμαστε εξοικειωμένοι. Και βρήκαμε ότι, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν αρκετές ομοιότητες με το αεροπορικό check-in – οι δύο πτήσεις, η αλλαγή θέσης. Αντίστοιχα, το ραντεβού που θα προτείνουμε στους πολίτες θα είναι και για τις δύο δόσεις μαζί, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουν τον προτεινόμενο τόπο και χρόνο.

Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση σε εκατοντάδες παραμέτρους για να εξασφαλίσουμε την ακρίβεια εκτέλεσης των ραντεβού και να μην καθυστερήσει η αλυσίδα. Πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός που θα ανακοινώσουμε άμεσα και η υπευθυνότητα που θα επιδείξουν οι πολίτες θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, και στο τέλος θα βγούμε όλοι μαζί πιο δυνατοί από αυτή τη διαδικασία».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει