Ενημέρωση με ένα κλικ

LIVE-Πέτσας: Μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά και όχι πίσω

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε αρχικά, στη μεγάλη ανησυχία λόγω του νέου στελέχους του κορονοϊού σε όλες τις χώρες. Μάλιστα, τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιβαρυμένη. Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι κατά την διάρκεια των εορτών πρέπει να προσέχουμε ώστε “μετά τις γιορτές πρέπει να πάμε μπροστά και όχι πίσω”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε πως από σήμερα στις 6:00 όσοι έρχονται από τη Βρετανία στη χώρα μας θα τίθενται σε κατ’ οίκον απομόνωση επτά ημερών. Ο ίδιος, έκανε γνωστό ότι η Επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας θα αξιολογήσει εκτενέστερα σήμερα τα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως σήμερα συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Pfizer. Επίσης, τόνισε πως κάθε χώρα θα λαμβάνει αριθμό παρτίδων με βάση τον πληθυσμό. Οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στην Ελλάδα 26 Δεκεμβρίου και 27 ξεκινάνε οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς, με προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τομέα Υγείας.

Τέλος, υπενθύμισε ότι από σήμερα -και κάθε Δευτέρα- θα πραγματοποιείται ενημέρωση για το εμβόλιο από το υπουργείο Υγείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει