Ενημέρωση με ένα κλικ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε στο MEGA και τόνισε ότι η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής. Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εαν μετά την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα τοπικά lockdown σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο.

Σχετικά για τις ποιες περιοχές είναι αυτές και αν σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές της Θεσσαλίας, τόνισε ότι μεταξύ άλλων η Μαγνησία αλλά και άλλες περιοχές παρακολουθούνται και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα.

Σχετικά με τη διασπορά του ιού στα ρεβεγιόν

Ο υπουργός τόνισε σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του ιού στα ρεβεγιόν και στον αριθμό των εννέα ατόμων για τις γιορτές στα σπίτια, ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο».

Για το λόγο αυτό, «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις». Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης. «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Για την επιχειρήση του εμβολιασμού

Ο κ.Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι χιλιάδες αστυνομικοί θα χρειαστούν για τη τεράστια επιχείρηση του εμβολιασμού. Ο ίδιος,απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με την προστασία των αστυνομικών έναντι του κορονοϊού αλλά και το αν θα δοθεί έκτακτο επίδομα στους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «θα έρθει η ώρα που θα γίνει γίνει κι αυτό. Θα υπάρξει πρόνοια για τους αστυνομικούς και για όλους όσους δίνουν μάχη αυτή τη στιγμή».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει