Ενημέρωση με ένα κλικ

ΗΠΑ: Εμβολιάζεται σήμερα ο Τζο Μπάιντεν κατά της Covid-19

Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και η σύζυγός του Τζιλ, θα εμβολιαστούν σήμερα μπροστά στις κάμερες.  

Συγκεκριμένα, θα κάνουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ, θα εμβολιαστούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

 «Είναι σημαντικό να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. 

 Ο Τζο και η Τζιλ Μπάινεν θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο, επιτρέποντάς τους να ανοσοποιηθούν πλήρως, πριν την επίσημη εγκατάστασή τους στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου. 

 Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο Δεύτερος Κύριος Νταγκ Έμχοφ θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα για να αποφύγουν μια κατάσταση στην οποία όλοι οι ηγέτες της διοίκησης βιώνουν παρενέργειες ταυτόχρονα.  

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίτερα φέτος, δεν έχει διευκρινίσει πότε ακριβώς θα το κάνει. 

 «Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να εμβολιαστεί και θα το κάνει όταν η ομάδα των γιατρών του κρίνει πως είναι κατάλληλο», ανέφερε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι. «Όμως η προτεραιότητά του είναι οι εργαζόμενοι των υγειονομικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε η ίδια. 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει