Ενημέρωση με ένα κλικ

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα των μαζικών rapid test – Δηλώσεις, διαδικασία και χρονοδιάγραμμα

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ανακοίνωσε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προκειμένου οι πολίτες να δηλώνουν την επιθυμία συμμετοχής σε τυχαιοποιημένους ελέγχους με rapid test. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα –testing.gov.gr– για τυχαίο δωρεάν τεστ κορονοϊού στους πολίτες. Θα είναι διαθέσιμη από σήμερα (21/12) το βράδυ, μέσω της οποίας οι πολίτες θα δηλώσουν ενδιαφέρον. Για το σκοπό αυτό, έχουν καθοριστεί 386 σημεία. 

Στη συνέχεια, η πρώτη ομάδα πολιτών, 12.000 ατόμων, θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. 

Ποιους αφορά 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά κάθε πολίτη στην επικράτεια που θα θέλει να εξεταστεί. Ωστόσο, όσοι πολίτες έχουν εκδηλώσει συμπτώματα θα ήταν καλύτερο να επικοινωνήσουν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό. Η αίτηση δεν εξασφαλίζει άμεσο έλεγχο και η επιλογή είναι προϊόν τυχαιοποίησης. 

Η διαδικασία 

Στην αίτηση θα συμπληρώνονται στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, ιδιότητα, επάγγελμα και οπωσδήποτε οι αριθμός κινητού τηλεφώνου. Αφού συμπληρώσει ο πολίτης τα στοιχεία του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, θα του αποστέλλεται στο κινητό ένα sms με κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσει στη φόρμα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταχώρησης της αίτησής του. 

 Όταν ολοκληρωθεί και η καταχώρηση του αριθμού επαλήθευσης, που θα έχει λάβει με το sms, τότε θα δει στην οθόνη που τον πληροφορεί, ότι η αίτησή του καταχωρήθηκε. Επισημαίνεται ότι το πρώτο sms επαλήθευσης δεν είναι αποδεικτικό ότι έχει κανείς επιλεγεί για τεστ. Αν επιλεγεί, θα αποστέλλει νέο sms μερικές ημέρες αργότερα. 

Η επιλογή 

 Η επιλογή γίνεται με πλήρη τυχαιοποίηση με βάση τη διαθεσιμότητα ελέγχων ανά Ταχυδρομικό Κώδικα. Ο μοναδικός κωδικός πρέπει να επιδειχθεί στο υγειονομικό προσωπικό την ώρα του ραντεβού και στο συγκεκριμένο κέντρο εξέτασης. Σε περίπτωση που ο πολίτης μοιραστεί τον κωδικό του με κάποιον άλλο, αν χρησιμοποιηθεί δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το test. 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει