Ενημέρωση με ένα κλικ

«Διπλό» παραμονής ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή παρουσία του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας με γκολ του Μαρκ Φερνάντεθ στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με 1-0 στην εναρκτήρια αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής και κάνοντας άλμα στην κατάταξη, καθώς έφτασε στους 12 βαθμούς, ενώ έχει και παιχνίδι λιγότερο.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό αλλά όχι και φάσεις, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να είναι αρκετά σε αυτό το διάστημα. Στο 27΄ ο Βέργος πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Βέρχουλστ, ύστερα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ αλλά φάνηκε να καλύπτεται, οπότε αν σημειωνόταν γκολ ενδεχομένως θα μετρούσε.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» από την πλευρά της ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε. Στο 37ο λεπτό ο Μπεντινέλι βρήκε τον Ιωαννίδη που κινήθηκε έξοχα από δεξιά στην περιοχή, πέρασε τον Κωνσταντόπουλο και γύρισε την μπάλα, με τον Μαρκ Φερνάντεθ να έρχεται ως τρέιλερ και να ανοίγει το σκορ.

Στο β΄ ημίχρονο η πίεση των γηπεδούχων δημιούργησε πρόβλημα στον Απόλλωνα, οι παίκτες του οποίου δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Ο Παναιτωλικός άρχισε να επισκέπτεται την αντίπαλη περιοχή πιο συχνά και στο 52΄ ο Λισγάρας πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βάλει την κόντρα στον Μάζουρεκ, που ετοιμαζόταν να εκτελέσει μετά από ατομική προσπάθεια.

Στο 57΄ ο Ντίας σέντραρε για τον Βέργο που έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Βέρχουλστ, ενώ στο 73΄ ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ με τον Μεντόσα που αρχικά μέτρησε, για να ακυρωθεί ύστερα από επτά λεπτά (!) με τη χρήση του VAR.

Ύστερα από εξέταση της φάσης που είχε προηγηθεί, ο διαιτητής Τζοβάρας καταλόγισε οφσάιντ στον Φατιόν, το οποίο δεν είχε καταλογιστεί. Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός είχε άλλη μια ευκαιρία να σώσει το βαθμό, αλλά την έχασε ο Ταχάρ στο 90΄, σουτάροντας πάνω από το δοκάρι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (88΄ Ρεζά), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Τσιγγάρας (87΄ Περέιρα), Ντίας, Ντουάρτε (71΄ Μεντόσα), Αριγίμπι (54΄ Γιάκολις), Μάζουρεκ (54΄ Ταχάρ), Βέργος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι (81΄ Μουνιέ), Κολ (90΄ Μπρούτσιτς), Φερνάντεθ (64΄ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (63΄ Ντάουντα).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει