Ενημέρωση με ένα κλικ

“Ολοκληρώνεται η αναμόρφωση του προσοντολογίου των δημοσίων υπαλλήλων”

Εντός του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναμόρφωση του προσοντολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο.

Τοποθετούμενος στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ», από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία που αφορά το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή, για το ποια προσόντα οφείλει να έχει στη θέση που βρίσκεται ο κάθε δημόσιος υπάλληλος.

Είπε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη μεταρρύθμιση «που κρίνουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021». Σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα συνδυαστεί με τη μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ, και του πρώτου γραπτού πανελλήνιου διαγωνισμού που θα διεξαχθεί «το αργότερο ως το τρίτο τρίμηνο του 2022».
Αναφερόμενος στην πολιτική του συζητούμενου νομοσχεδίου είπε ότι αναδεικνύει την αξιοκρατία, δηλαδή την τοποθέτηση του κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση, και έχει ως κεντρική επιλογή τον γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό, που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει