Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτοί θα είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, στις 27 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το σήμα για την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού θα δοθεί την τελευταία Κυριακή του χρόνου στα νοσοκομεία αναφοράς που θα έχουν διαμορφωθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα ότι προτεραιότητα θα έχουν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, “οι ήρωες μας”,  όπως τους χαρακτήρισε. Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων, και οι συμπολίτες μας άνω των 65. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Τα εμβόλια αναμένονται να φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία της Αθήνας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει