Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος: Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα

Ο  πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι έπρεπε εξαρχής να έχει επιβληθεί πιο αυστηρό lockdown.

Όπως τόνισε και ο ίδιος, «έχουμε έναν πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα. Όσοι μεν δεν έχουν οξύ πρόβλημα, αισθάνονται ότι δεν τους αφορά».

«Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού και θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί και το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο. Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Εξαδάκτυλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρθούν πιο σκληρά μέτρα για περιοχές όπως η Κοζάνη. Κάτι που άφησε ανοιχτό χθες ο κ.Πέτσας, σύμφωνα με τον οποίο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα «σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης».

Σχετικά με το επιτρεπόμενο όριο των εννιά ατόμων στο ρεβεγιόν, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι τόσα άτομα. Μάλιστα, παραδέχτθηκε ότι η κοινωνία είναι «κουρασμένη ως εκεί που δεν πάει».

«Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια. Τα 9 άτομα δε θα πρέπει να εξαντληθούν σε καμία περίπτωση. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά στην οικογένεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει