Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημόπουλος: Χρειαζόμαστε το 60-70% του πληθυσμού για ανοσία

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο “ΘΕΜΑ 104,6”, τόνισε την ασφάλεια των εμβολίων και το ποσοστό του πληθυσμού προκειμένου να έχουμε συλλογικά ένα ποσοστό ανοσίας.

 

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ.Δημόπουλο, το ποσοστό ανοσίας εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε, καθώς και τη διαθεσιμότητα των εταιριών. Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να επιτύχουμε στη θωράκιση της υγείας.

Ο κ.Δημόπουλος τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει. Βέβαια, μέχρι να δημιουργηθεί η λεγόμενη “ανοσία της αγέλης”, θα πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός που να ισορροπεί ανάμεσα στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Τέλος, σημείωσε ότι, ακόμη και όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More