Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα για τους μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών- Στο επίκεντρο η δια ζώσης εκπαίδευση στην εποχή μετά τον COVID19

Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε σήμερα η Χριστίνα Αλεξοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας, όπου συναντήθηκε και μίλησε  με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χαράλαμπο Αλεξόπουλο για όλα τα θέματα του σχολείου.

Η επίσκεψη της κας. Αλεξοπούλου έγινε με αφορμή το νέο μεγάλο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των Πειραματικών δημοτικών σχολείων που υλοποιείται από την ηγεσία του υπ. Παιδείας, μια πρωτοβουλία που δημιουργεί νέες προοπτικές για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Σκοπός του σημαντικού αυτού προγράμματος είναι, αφενός η ενσωμάτωση και χρήση των ψηφιακών μέσων στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική, και αφετέρου η ενίσχυση με συστηματικό τρόπο της βιωματικής και ανακαλυπτικής διδασκαλίας.

Υπό αυτό το πρίσμα σήμερα, έπειτα από δωρεά της εταιρείας Quest, στο σχολείο έγινε παράδοση 75 τάμπλετ στα παιδιά της 3ης  και 4ης δημοτικού.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του κορονοϊού, το Υπ. Παιδείας και η υπουργός κα.Κεραμέως στηρίζουν τους μαθητές και θέτουν τις βάσεις για μια συνολική μετάβαση σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζει την εκπαιδευτική κοινότητα για μια νέα εποχή, όπου πιλοτικές δράσεις και εργαστήρια δεξιοτήτων θα ανοίξουν τον δρόμο για περεταίρω εξέλιξη μαθητών και καθηγητών.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει