Ενημέρωση με ένα κλικ

LIVE Πέτσας: Έκκληση στους πολίτες να μην υπάρξει χαλάρωση στις γιορτές

Δείτε σε live streaming την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

 

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ.Πέτσας μίλησε για την νέα επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη που αναγκάζει πολλές χώρες να αυστηροποιήσουν τα μέτρα περιορισμού.

Επιπλέον, μίλησε για μείωση της τάξης του 15% στα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συμπλήρωσε πως ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,5%.

Παράλληλα ο κ.Πέτσας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην χαλαρώσουν ως προς την τήρηση των μέτρων τα Χριστούγεννα. «Κάνουμε έκκληση προς όλους να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των επαφών», είπε.

Σχετικά με τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας, ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε τα εξής:

  • Tα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975, μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (15.420 στις 9/12).
  • Oι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340, αριθμός μειωμένος κατά 39%, έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (3.849 στις 9/12).
  • O κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των 7 ημερών ήταν 1.196, μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (1.522 στις 9/12).
  • O δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5%, έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου.
  • O κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων 7 ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως, αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12).
  • O κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%.
  • Σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ, Πέτσας δήλωσε ότι σύμφωνα με τα συμβόλαια προαγοράς και τον αρχικό σχεδιασμό, μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε 25 εκατ. εμβόλια. «Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια μεγάλη διαταραχή, εκτός από τις πρώτες παραγγελίες», πρόσθεσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει