Ενημέρωση με ένα κλικ

Αρχίζει προπονήσεις η Εθνική μπάσκετ γυναικών

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών αρχίζει προπονήσεις ενόψει των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

Προκειμένου οι παίκτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να επιστρέψουν στο παρκέ, η ΕΟΚ ζήτησε και πήρε από τη ΓΓΑ σχετική άδεια για λογαριασμό της «γαλανόλευκης».

Η εθνική ομάδα θα ολοκληρώσει τον Φεβρουάριο τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, αντιμετωπίζοντας στη Λιουμπλιάνα την Ισλανδία (4/2) και τη Βουλγαρία (6/2). Την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης παίρνουν οι νικήτριες των εννέα ομίλων και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι, ενώ το τουρνουά θα «φιλοξενήσουν» από κοινού Γαλλία και Ισπανία.

Οι προπονήσεις για τις αθλήτριες της εθνικής θα διεξάγονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή  και για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο. Οι διεθνείς που κλήθηκαν για προπονήσεις θα χωριστούν σε δύο γκρουπ.

Οι αθλήτριες, οι οποίες κλήθηκαν στο πρώτο γκρουπ και πρέπει να βρίσκονται στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ τη Δευτέρα (21/12, 18:00) είναι οι: Άννα Σπυριδοπούλου (Ολυμπιακός), Αγγελική Νικολοπούλου (Ολυμπιακός), Διονυσία Αλεξανδρή (Ολυμπιακός), Ιωάννα Δίελλα (Παναθηναϊκός), Ασπασία Καλαμπάκου (Παναθηναϊκός), Ευγενία Κωτούλα (Παναθηναϊκός), Ρία Πατεράκη (Εσπερίδες), Έλενα Μποσγανά (Κρόνος Αγ. Δημητρίου), Γεωργία Γρηγοροπούλου (Πρωτέας Βούλας), Χριστίνα Αναστασοπούλου (Πρωτέας Βούλας), Αγγελική Βιντσηλαίου (ΠΑΣ Γιάννινα).

Οι αθλήτριες που κλήθηκαν στο δεύτερο γκρουπ προπονήσεων της εθνικής και θα πρέπει να βρίσκονται στο Εθνική Γυμναστήριο Μίκρας Α΄ τη Δευτέρα (21/12, 17:00) είναι οι: Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου (Ολυμπιακός), Δανάη Παπαδοπούλου (Παναθλητικός), Αικατερίνη Μπαξεβάνου (Παναθλητικός), Σοφία Σταματάκη (Παναθλητικός), Αθηνά Λέξα (ΠΑΟΚ), Λαμπρινή Πολυμένη (Νίκη Λευκάδας), Αναστασία Δροσούνη (Άρης).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει