Ενημέρωση με ένα κλικ

Δείτε πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης (Οδηγός)

Είναι λογικό, όσο θα  πλησιάζουμε στη καρδιά του χειμώνα, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να ερωτούν για το πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.

Οι πολίτες και όσοι δικαιούνται το επίδομα για φέτος, πρέπει να γνωρίζουν, ότι μόλις ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, θα εκκινήσει και επίσημα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Στη συνέχεια, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισέρχονται με τους κωδικούς Taxisnet και να κάνουν την προβλεπόμενη δήλωση.

Ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός, ότι από φέτος θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, υγραερίου, αλλά και καυσόξυλα και πέλετ, και σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχής κάτω των 2.500 κατοίκων.

Δείτε στο Dimosio.gr τη διαδικασία για την αίτηση:

Βήμα 1ο: Οι πολίτες θα  επιλέγουν στον οικισμό όπου διαμένουν. Όσο πιο χαμηλές θερμοκρασίες έχει μια περιοχή, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το επίδομα. Σε περίπτωση που ένας οικισμός δεν έχει καταχωρηθεί, θα επιλέγουν την ένδειξη “άλλος οικισμός” και το επίδομα θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο του δήμου τους.

Βήμα 2ο: Οι δικαιούχοι θα κληθούν να “ανεβάσουν” στην πλατφόρμα τα τιμολόγια αγοράς. Υπενθυμίζεται πως για να λάβει ένας δικαιούχος ολόκληρο το επίδομα, θα πρέπει να συγκεντρώσει τιμολόγια διπλάσιας αξίας από το επίδομα. Δηλαδή, αν δικαιούται επίδομα 200 ευρώ, θα πρέπει να διαθέτει τιμολόγια 400 ευρώ.

Βήμα 3ο: Επειδή, αρκετοί δικαιούχοι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν όλο το απαιτούμενο πόσο, θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν και επιπλέον τιμολόγια αγοράς, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό το σύστημα θα ανοίξει ξανά στις αρχές του 2021, για να δεχθεί τιμολόγια αγοράς καυσίμων, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Βήμα 4ο: Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 10 Ιανουαρίου και από εκείνη τη στιγμή το σύστημα θα υπολογίζει το επίδομα που δικαιούται κάθε ενδιαφερόμενος, με βάση τα τιμολόγια που έχει υποβάλει έως εκείνη την ώρα.

Βήμα 5ο: Οι πληρωμές θα σπάσουν σε δύο μέρη. Η πρώτη καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο. Η δεύτερη πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο (τον Μάιο για όσους επιδοτούνται για φυσικό αέριο).

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η πλατφόρμα αναμένεται αν ανοίξει εκ νέου από το Φεβρουάριο έως το Μάρτιο, προκειμένου να δηλωθούν έξτρα τιμολόγια για αγορές καυσίμων.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει