Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους επιστήμονες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρου Πρωτοψάλτη, με τους προέδρους των επιστημονικών ομάδων για το ζήτημα της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και νομοθετήθηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο Ν. 4756/2020 «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων και άλλες κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις».

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι κάτωθι πρόεδροι: Δημήτρης Βερβεσός (Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος), Γιώργος Στασινός (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Κωνσταντίνος Κόλλιας (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Θανάσης Εξαδάκτυλος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), Θανάσης Δεβλιώτης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Αθηνά Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), Γιώργος Ρούσκας (Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Ελλάδας), Δημοσθένης Τσιριγώτης (Δικαστικοί Επιμελητές Ελλάδος) και Σπύρος Μάμαλης (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κριτήρια και το εύρος των δικαιούχων που θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα, το οποίο θα δοθεί μέσα από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, συμφωνήθηκε όλοι οι επιστημονικοί σύλλογοι να επεξεργαστούν μία κοινή πρόταση, την οποία θα καταθέσουν στο υπουργείο την επόμενη εβδομάδα. Η πρόταση αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την υπογραφή υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τα κριτήρια, το εύρος των δικαιούχων και το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης, την οποία ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει να υλοποιήσει άμεσα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει