Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου,

Την πιθανότητα να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη και εφόσον επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV.

Να σημειωθεί, ότι η αιτία που αυτή την φορά δεν έγινε επιλεκτικό άνοιγμα Περιφερειών όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, είναι το γεγονός ότι στη Κρήτη, οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι στο πράσινο, αλλά όπως παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο “πορτοκαλί” της αυξημένης επιτήρησης – σημείο το οποίο, όπως είπε, αμφισβήτησαν φορείς της τοπικής αγοράς.

Ωστόσο, η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων δεν είναι αντίστοιχη και για την εστίαση, μιας και, όπως είπε ο υπουργός, πρόκειται για χώρο όπου καταγράφεται η No1 εστία μετάδοσης του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες τηρούσαν τα μέτρα.

Εν κατακλείδι, μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε ότι μετά τις γιορτές θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανά περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Κρήτη.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει