Ενημέρωση με ένα κλικ

Γώγος: «Ναι» στα αιτήματα της εκκλησίας για τα Χριστούγεννα

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων αναμένεται να δώσει το μεγάλο “ναι” στα αιτήματα της εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Γώγος δήλωσε σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς τη διάρκεια των γιορτών, τα οποία έθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

Όσον άφορα τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιά ο καθηγητής ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας ότι οι φετινές γιορτές πρέπει να γίνουν παρέα μόνο με τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι. Ο ίδιος εξήγησε ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο, καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι.

«Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας», τόνισε ο καθηγητής. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο κ. Γώγος, σημείωσε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9. «Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», δήλωσε.

Σχετικά με το άνοιγμα των ναών στις γιορτές των Χριστουγέννων θα συζητηθεί στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι διήμερες εργασίες της οποία αρχίζουν σήμερα. Η Εκκλησία θα αποφασίσει τη στάση της, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών τα Χριστούγεννα.

Για το θέμα επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και οι δύο πλευρές έκαναν βήματα, προκειμένου να «πέσουν» οι τόνοι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει