Ενημέρωση με ένα κλικ

11 κρούσματα κορονοϊού σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

Έντεκα κρούσματα κορoνοϊού σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους έχουν καταγραφεί στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκεται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οκτώ παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, καθώς και τρία μέλη του προσωπικού, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr. Ωστόσο, παρότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακόμα δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ οι υπόλοιποι ανήλικοι και εργαζόμενοι.

Η Safe Zone ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία λειτουργεί με ευθύνη της μη κυβερνητικής οργάνωσης της ΑΡΣΙΣ, φιλοξενεί 30 παιδιά, τα οποία αναμένουν την τοποθέτησή τους σε κάποιον ξενώνα φιλοξενίας ανηλίκων. Βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο εντός του καμπ των Λαγκαδικίων στο λειτουργεί μέσα στο πρώην στρατόπεδο Βογιατζόγλου.

Αρχικά διαγνώστηκαν θετικά τρία παιδιά που υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς παρουσίασαν συμπτώματα κορονοϊού. Στη συνέχεια βρέθηκαν άλλα πέντε κρούσματα σε ανήλικους που εξετάστηκαν γιατί κρίθηκαν ύποπτα. Τα παιδιά που νόσησαν απομονώθηκαν σε διαφορετικό χώρο από τους υπόλοιπους ανήλικους, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μπήκαν σε καραντίνα εντός των ISOBOX.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει