Ενημέρωση με ένα κλικ

Β. Κικίλιας: Αν τηρήσουμε τους κανόνες θα ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη με το ΕΣΥ να βρίσκεται ακόμη σε πίεση. Ωστόσο, ο υπουργός δήλωσε ότι αν τηρήσουμε τους κανόνες μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

«Κατανοώ την κούραση των πολιτών, ας μη γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων, αφορμή για να ξεφύγει η κατάσταση και να βρεθούμε σε δυσχερή θέση τον Ιανουάριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με το εμβόλιο, σημείωσε ότι πρόκειται για μια τεράστια υγειονομική επιχείρηση που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως εθνική προσπάθεια. Όπως, δήλωσε, είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα αλλά είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. «Ο κόσμος θα γνωρίζει τα πάντα», διαβεβαίωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι της επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί βήμα προς βήμα το σχέδιο για τον εμβολιασμό. Υπογράμμισε ότι οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι οι υγειονομικοί, καθώς από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να δώσουν και το παράδειγμα.

Τέλος, είπε ότι οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών θα δοθούν από την Εθνική Αρχή Εμβολιασμού με υπεύθυνο τρόπο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει