Ενημέρωση με ένα κλικ

Πιερρακάκης: Πώς θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για το εμβόλιο του κορονοϊού

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και εξήγησε τον τρόπο που θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για το εμβόλιο Covid.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιερρακάκης, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι η μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα, σημείωσε ότι η αρωγή του υπουργείου στον εμβολιασμό είναι η ανάπτυξη πολλαπλών συστημάτων, συστημάτων εφοδιασμού αλλά και συστημάτων για να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες.

Ο υπουργός τόνισε ότι, ο πολίτης με βάση την προτεραιοποίηση που θα ανακοινωθεί, θα έχει την δυνατότητα να κλείσει τα 2 ραντεβού για τις δόσεις του εμβολίου (με συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία) με τους εξής τρόπους:

α) είτε ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας emvolio. gov. gr,

β) είτε μέσω τη πλατφόρμας για την άυλη συνταγογράφηση,

γ) είτε μέσω φαρμακείων και,

δ) είτε μέσω ΚΕΠ.

Μάλιστα, εξήγησε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαίωσης καθώς και αλλαγής του ραντεβού. Επίσης, δεν απέκλεισε το γεγονός να προστεθούν και άλλοι τρόποι για να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται μηχανισμός ώστε να μπορεί κάποιος να ενταχθεί στην προτεραιοποίηση ανεξάρτητα αν έχει ΑΜΚΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει