Ενημέρωση με ένα κλικ

Κ. Μπακογιάννης για Βοτανικό- Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Αθήνα-Έργο που θα δημιουργήσει πάρα πολλές θέσεις εργασίας

Η μεγάλη ανάπλαση που θα μεταμορφώσει τη ζωή και τη καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας, η Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο των ενεργειών του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κ.Μπακογιάννη.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, με υπευθυνότητα και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, συζητάει, συνδιαλέγεται και συνομιλεί επί ίσοις όροις με όλους τους πολίτες του δήμου. Είτε πρόκειται για δημοτικούς συμβούλους και αρχηγούς παρατάξεων, είτε για απλούς πολίτες στο δρόμο.
” Η ομιλία του Κώστα Μπακογιάννη και η δημιουργία θέσεων εργασίας”
Με μια ενωτική και χωρίς καμία διάθεση διχασμού ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ.Μπακογιάννης έδωσε το παρόν σε ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο του δήμου. Στη σημερινή ατζέντα κυριάρχησε για ακόμη μια φορά η ανάπλαση και το εμβληματικό έργο της Διπλής Ανάπλασης, το οποίο συγκεντρώνει θετικές εντυπώσεις και σχόλια θαυμασμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε με έμφαση πως: “Tο θέμα επανέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που ήθελαν να έχουν λάβει γνώση του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης που υπογράψαμε με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον ερασιτέχνη, το υπουργείο ανάπτυξης ως εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου και τις τράπεζες. Δηλαδή τους χώρους της Διπλής Ανάπλασης”.

Παράλληλα, ο κ.Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι το έργο της Διπλής Ανάπλασης “Είναι ένα έργο εξαιρετικά καλοδουλεμένο. Είναι ένα έργο στο οποίο προχωρήσαμε με προσεκτικά βήματα, με επιμέλεια, με φροντίδα. Είναι ένα έργο μελετημένο, με ξεκάθαρες πηγές χρηματοδότησης. Αλλά είναι και ένα έργο με σφικτά χρονοδιαγράμματα” πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στην εξέχουσα σημαία του έργου, σημείωσε πως “Μιλάμε για ένα έργο το οποίο δεν αφορά μόνο την οικογένειά του Παναθηναϊκού, είναι ένα έργο που αφορά όλη την πόλη”, ενώ συνεχίζοντας τόνισε ότι: ” Mιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Αθήνα τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια. Ένα έργο το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Ένα έργο το οποίο μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά και καθοριστικά στην ανάπτυξη της πόλης.

Σε μια προσπάθεια να θέσει στο επίκεντρο τόσο της σημασία του έργου, όσο και την προκύπτουσα ανάγκη για συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανέφερε χαρακτηριστικά πως: “Τολμώ να πω ότι είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προσπαθήσουμε να έχουμε μεταξύ μας τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία, συναίνεση και συνεννόηση. Γιατί είναι ένα έργο το οποίο υπερβαίνει τις κομματικές και ιδεολογικές γραμμές. Άλλωστε η συζήτηση για αυτό το έργο έχει ξεκινήσει πριν πολλές κυβερνήσεις”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ.Μπακογιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: ” H Διπλή Ανάπλαση “Είναι μία ανοιχτή πληγή την οποία τώρα κλείνουμε. Μιλάμε για έναν λογαριασμό  που είχε αφήσει η πόλη σε εκκρεμότητα, τον οποίο θέλουμε να τακτοποιήσουμε. Αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα έργο το οποίο θέλει πάρα πολύ δουλειά από εδώ και στο εξής.

 

” Η επόμενη ημέρα με δουλειά και όχι θριαμβολογίες”

Σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να υπενθυμίσει ότι η σκληρή δουλεία και η συνεχής προσήλωση είναι αυτή που επιφέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Αθηναίων στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι: “Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρηθεί ότι εμείς θριαμβολογούμε ή πανηγυρίζουμε. Το αντίθετο. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση και των δυσκολιών, των κακοτοπιών. Έχουμε συναίσθηση της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος. Και είμαστε πάντα εδώ στη διάθεσή του δημοτικού συμβουλίου. Να το συζητήσουμε, να βελτιώνουμε την στρατηγική μας, να την προσαρμόζουμε, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τον επιθυμητό στόχο. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση, νομίζω μπορώ να εικάσω μετά βεβαιότητας το ότι η Διπλή Ανάπλαση θα συζητηθεί πολλές φορές ακόμη στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Αθήνας” κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

 

” Υπάρχει σύγχυση στο ΣΥΡΙΖΑ”

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αμηχανία που διακατέχει την Κουμουνδούρου σχετικά με το μεγάλο εγχείρημα της Διπλής Ανάπλασης.

Ενδεικτικά σημείωσε, ότι: “Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει έτσι μία σύγχυση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το λέω αυτό διότι μόνο από την 1η Νοέμβρη μέχρι σήμερα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκδώσει 7 διαφορετικές ανακοινώσεις για τον δήμο Αθηναίων.”

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως: “Ζούμε το εξής σουρεαλιστικό, η Ανοιχτή Πόλη στο δημοτικό συμβούλιο να μιλάει για ζητήματα της Βουλής και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για θέματα της αυτοδιοίκησης”.

Παράλληλα, πρόσθεσε “Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω σε καμία περίπτωση ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται επάξια από την Ανοιχτή Πόλη, θα πρότεινα με κάθε σεβασμό  στο Νάσο, είναι και εκπρόσωπος του κόμματος, μήπως να κάνετε μία σύσκεψη αύριο το πρωί να συντονιστείτε λίγο, να μένει ο καθένας στα δικά του και να είστε και πιο αποτελεσματικοί; Είναι και πιο αποτελεσματική η αντιπολίτευση που ασκείται με αυτόν τον τρόπο.”

” Οι κορμοράνοι και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός”
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι “Έμείς ξεκινήσαμε και υπογράψαμε με τους φορείς της Διπλής Ανάπλασης, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική συνεργασία και με την ΚΑΕ. Και για αυτό και θέλω να κάνουμε τη συνάντηση για την χωροθέτηση του γηπέδου μπάσκετ και να συμφωνήσουμε στο τεχνικό αντικείμενο. Και να κλείσω… μπα, ας αντισταθώ στον πειρασμό και ας μην ξαναπάω την συζήτηση στους κορμοράνους, δεν υπάρχει λόγος να θυμίζουμε το κακό παρελθόν κανενός μας.” κατέληξε ο κ.Μπακογιάννης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει