Ενημέρωση με ένα κλικ

Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Real Fm, έδωσε διευκρινίσεις για το πως θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away.

Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαθανάσης ερωτηθείς για τη λύση του click away επισήμανε πως το μέτρο προϋποθέτει ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και έκδοσης του σχετικού παραστατικού αγοράς με το οποίο μάλιστα ανά χείρας θα πηγαίνει ο καταναλωτής στο φυσικό κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν. Εννοείται πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδός του καταναλωτή στο κατάστημα, τόνισε.

Ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με click away αν και άφησε να εννοηθεί πως η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και πως το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει να ισχύει. Για την εστίαση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Όσον αφορά τα κομμωτήρια ανέφερε ότι θα ανοίξουν για «περιορισμένες δραστηριότητες» και με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Το άνοιγμα της αγορά θα γίνει με προσεκτικά βήματα, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης υπογραμμίζοντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αυξημένη πληρότητα στις ΜΕΘ, ενώ ερωτηθείς για τη διάσταση απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων επισήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ την πολιτική απόφαση -η οποία θα ανακοινωθεί σε λίγο- ελήφθη από τον πρωθυπουργό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει