Ενημέρωση με ένα κλικ

Μέχρι πότε δικαιούνται την άδεια ειδικού σκοπού οι εργαζόμενοι γονείς

Οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται την άδεια ειδικού σκοπού μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, καθώς από τις 24/12 και μέχρι τις 7/1 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εορτών.

Συγκεκριμένα όσοι γονείς που παίρνουν άδεια ειδικού σκοπού για την φροντίδα των παιδιών τους δεν δικαιούνται άλλη άδεια από τον νέο χρόνο. Καθώς, στις 8 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, οπότε λήγουν τα έκτακτα και προσωρινά μέτρα που δικαιολογούν την άδεια.

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει εξαντλήσει την ετήσια άδεια του μπορεί να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές.

Το δικαίωμα ισχύει και για τους δύο εργαζόμενους γονείς, εφόσον εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού δύναται να γίνει είτε από τον έναν γονέα εξ ολοκλήρου, είτε και από τους δύο, εφόσον μοιραστούν μεταξύ τους διαστήματα αυτής, ενώ δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα χρήση της και από τους δύο.

Οι εργαζόμενοι που αιτούνται την άδεια προσκομίζουν στους εργοδότες τους σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει