Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκπρόσωποι αγοράς: 120 δόσεις, μηδενικά επιτόκια και «κούρεμα» οφειλών άμεσα

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Θέμα 104,6”, τόνισε την ανάγκη για των 120 δόσεων, προκειμένου η αγορά να μπει ξανά στην κανονικότητα.

Ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι τα χρήματα είναι πολλά και είναι δύσκολο να βρεθούν από μία αγορά που ακόμη υπολειτουργεί. Παρόλο που η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, ωστόσο απειλεί τον πλανήτη και τη χώρα μας με ένα τρίτο κύμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κυβέρνηση και κοινωνικοί φορείς αναζητούν λύσεις για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ανοιχτές και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, ώστε να μην καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους.

«Μία γενναία ρύθμιση, αν όχι κούρεμα, με πολύ μικρό επιτόκιο ή και μηδενικό είναι απαραίτητη», επισημαίνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχετικά με τα χρέη προς το κράτος. Επίσης, δείχνει προς την κατεύθυνση της badbank σε ό,τι αφορά στις οφειλές προς τις τράπεζες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζει ότι «τα νέα χρήματα που προστέθηκαν στις οφειλές δεν μπορούν να πληρωθούν με νέες δόσεις, η πρόταση που κάνουμε είναι να γίνει κούρεμα των οφειλών».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει